I hvilke forbindelser er det nødvendigt med en blodprøve?

Der kan være mange grunde til at man kan være nød til at undersøge hundens eller kattens blod.

Her er nogle eksempler på hvorfor der kunne være grund til at undersøge dit kæledyrs blod.

 1. Sammensætning af celler i blodet.
  Dvs. at man undersøger blodets blodplader og røde og hvide blodlegemer.De røde blodlegemer. Det fulde antal af de røde blodlegemer kan vise om der evt. skulle være væske- og blodmangel.
  De hvide blodlegemer. Er der infektioner i kroppen kan det f.eks. opdages ved ændringer i antallet af hvide blodlegemer samt forholdet mellem de hvide blodlegemer indbyrdes.
  Blodpladerne. Blodpladerne funger sammen med immunforsvaret og sørger for at der ikke opstår indre blødninger i dit kæledyr.
 2. Indholdet af enzymer i blodet. Er der opstået skader på de vigtigste organer i kroppen som f.eks. leveren eller nyrerne vil en blodprøve kunne afsløre det.
 3. Cellerne i blodet kan i et udstrygnings præparat blive undersøgt. Udstrygnings præparatet bliver under et mikroskop undersøgt. Her kan det ses om der f.eks. er leukæmiceller.
 4. En blodprøve er ligeledes  nødvendig hvis man skal undersøge hvor mange antistoffer dyrets blod indeholder. Dette gøres f.eks. i  forbindelse med en rejse til f.eks. Sverige. De Svenske myndigheder kræver at det er undersøgt om der er nok antistoffer i blodet til at modstå rabies.
 5. Hormonforandringer vil også blive opdaget hvis man tager en blodprøve.

Du kan se vores fornuftige dyrlæge priser ved at klikke på linket her.

Hvornår skal dyr have udtages blodprøve?

 • Hvis din hund ikke ofte er syg vil det sjældent være nødvendigt at tage en blodprøve.
 • Både katte og hunde som er blevet indlagt får lavet blodprøver. Da blodet konstant er i forandring er det vigtigt at man holder godt øje med udviklingen.
 • Hunde og katte der får livslang medicin skal tjekkes med en blodprøve hver halve eller hele år
 • Gamle hunde og katte for ofte vurderet deres helbredstilstand ved hjælp af en blodprøve.
 • Dyrlægen kan selv undersøge de fleste ting på sin egen klinik. Der dog nogle enkle gange hvor blodprøverne skal undersøges på et laboratorium.

Kontakt os og hør mere

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefon nummer (skal udfyldes)

Emne

Din besked